onsdag 4 februari 2009

Kyckling för vårlängtande personer

Jag använde :
1 färsk kyckling
En handfull färsla kryddor , tex timjan, rosmarin, salvia, dragon , persilja . Välj själva!
1 citron
2 msk god olja
2 vitlöksklyftor
1 slatt vitt vin *
1 slatt kycklingfond**
Smör till stekning .
Så här gjorde jag

Klappa kycklingen torr med hushållspapper.
Lägg en halv tvättad citron i kycklingen
Hacka örterna grovt .
Lägg i en mortel saften av den andra halvan citron , salt, peppar , vitlök , oljan och mortla tills det blir en geggig massa .
Lossa försiktigt skinnet på kycklingen och pula in örtgeggan där , platta ömsint ut så det blir ett jämt lager under skinnet.
Klappa in kycklingen med oljan som sitter på händerna , det som ev finns kvar i morteln brukar jag ösa in i kycklingen .
Lägg i en stekgryta , bryn pippin runt om och ha sedan i slatten vin och fond efter ca en halvtimma . Om så önskas så kan grädde tillsättas men den är som vanligt lika god ändå. Grädde sätter sig på hufterna . Stektid ca en timma beroende på pippins storlek .
Ätes med qunoia eller ris , ha gärna gott bröd att suga upp den goda såsen med
* Ca 1 dl
** 2 matskedar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar