Jag tycker att fläsklägg är bra nagg men är lite trött på att bara koka det så här kommer mitt recept
Det här använde jag mig av :
1 fläsklägg ( på nästan två kilo )
2-3 gula lökar
3 morötter
3-4 vitlöksklyftor.
Färsk timjan , salvia *
Salt och peppar
Så här gjorde jag :
Sätt ugnen på 125 grader
Skala och hacka / dela lök, morötter samt vitlök.
Skär lite skåror i svålen
Lägg i läggen ( observera min roliga vits ibland så är jag för rolig för mitt eget bästa ) i en ugnsform med rotsaker och vitlök i små prydliga högar , eller släng på dem slarvigt om du är arg , krydda ( och ta det nätt med saltet ) lägg på timjan och salvia . Stek köttet i en timma , vänd sedan på det och häll på svampbuljong eller annan buljong om du hyser en våldsam aversion till svamp . Sänk värmen till 100 grader. Undet tiden det att köttet steks färdigt så kan du i ca två timmar glo, hjula, sjunga, bada skumbad , promenixa eller klappa katten ( i de fall då katt föreligger). Låt köttet svalna och dela det sedan i trevliga bitar . Köttet blir så mört och av skyn kan du göra en trevlig sås . Ris eller potatis till . Eller strunta i det och ät bara kött.
* Jag är galen i salvia
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar