Det här komponerade jag i skallen på väg hem från affären. Hunger är den bästa idesprutan .
Det här använde jag mig utav .
1,7 kilo benfri karre *
1 hackad gul lök
1 msk fransk senap
2 tsk torkad dragon
2 tsk torkad salvia
1 msk oxbuljong
2 msk vitt vin
3 vitlöksklyftor .
2 dl laktosfri grädde .
1 dl vatten .
1msk torkad söndersmulad Karl-Johansvanmp *( har ni inte det så hoppa över det, jisses jag är verkligen klarsynt i dag )
Salt , peppar och smör att steka i .
Så här gjorde jag :
Skär köttet i trevliga strimlor typ lillfingerstora .
Fräs löken tills den är blank och vacker och lägg sedan undan den ett tag . Fräs köttet , krydda med salt och peppar tills det är svagt rosa . Häll sedan i kryddorna , löken , buljongen , grädden och senapen . Smula över den torkade svampen . Rör om rubbet .Låt koka varsamt tills köttet är genonstekt .
Vi åt fullkornsris till .
* Karre är mycket godare än fileen enligt min åsikt .
** Jag hyser en viss hatkärlek för svamp , älskar smaken me har svårt för konsistensen .Lite halkig så där .Samma med aubrgine. Det fixar jag bara inte såtillvida den inte förekommer som en röra.
måndag 30 mars 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar