Jag längtade så efter köttfärsås med röövin i men var för lat att gå ut och handla så det blev det här.
Jag använde mig av :
1 stor majskyckling ( Den är dyrare men himmel och plättar så god den är )
1 burk Muttis hela tomater
smör och olja att steka i
1 hackad gul lök
2 krossade vitlöksklyftor
2 msk kycklingfond
1 dl grädde
1dl rödvin
1-2 dl vatten
1 msk torkadBasilika
1 msk torkad timjan
salt
Peppar
En doft*spiskummin
Så här gjorde jag :
Stycka kycklingen . Lyssna på tant och lär er stycka en kyckling ! Spara skrovet till buljong, häll smör och olja i en gryta och smält smöret och lägg sedan i den hackade löken ihop med kycklingdelarna , bryn försiktigt och häll sedan på tomaterna, vinet, vatten grädden , fonden och kryddorna . Ta det nätt med spiskummin men använd det för det gav lite extra skjuts till grytan . Låt det puttra trevligt, späd med vatten om så behöves . Grytan ska vara såsig . Pappardelle till .
* Ett kryddmåttt ungefär .
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vilken smarrig gryta. Den ska jag laga till J för han vill alltid ha kyckling med tomatsås!
SvaraRaderaMånga hälsningar från fröken Dill
Frk Dill
SvaraRaderaJa, den blev skaplig :)