måndag 26 januari 2009

Päronochmarängkaka

Jag är inte så duktigt på att baka egentligen och det beror nog på att jag är petig och vill att det ska se SNYGGT ut, vilket det inte gör . Sen så ska jag låta bli sötsaker och den övriga familjen mår inte heller bra av för mycket sött. Jaha..ni vill ha receptet ??

Ca 8-10 bitar

50gr smör
1 dl florsocker
3 äggulor
i dl vetmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
1 päron

Maräng:
3 äggvitor
2 dl socker
25 g valnötter

1. Rör matfett och florsocker smidigt , tilsätt äggulorna en i taget . Rör ner mjölet blandat med bakpulver och mjölk .
2.Skala påronet, krama ur vätskan . Rör ner i smeten . bred ut i en form med löstagbar botten , 24 cm i diameter .
3. Vispa äggvitorna till hårt skum , tillsätt sockret lite i taget under vispning . Rör ner valnötter , bred marängen över päronsmeten .
4. Grädda i 175 grader , ca 50 min. Täck eventuellt med folie om den börjar bli mörk.

Snodd från Hemmet Veckotidning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar