Det här använde jag :
1600 gr revbenspjäll
1 halv kålrot
1 palsternacka
2 morötter
1 gul löl
1 zucchini
2 ledsna nektariner ( eller torkade aprikoser )
2 buljongtärningar
Smör till stekning
Salt, peppar,lagerblad,cayeenpeppar, tomatpure ( 2 msk) , ostronsås ( 2 msk), 2 rejäla vitlöksklytor, timjan och salvia .
Sä här gjorde jag :
Tärna rotfrukterna och zucchinin , fräs i smör, lägg i köttet och bryn det på båda sidorna , smula över buljongtärningarna , kryddorna, tomatpuren, de delade nektarinerna och ostronsåsen lade jag brevid köttet häll på vatnet. Vänd köttet en gång . När köttet ser någorlunda färdigt ut så dela det i ätvänliga bitar ( lägg gärna undan gnagbitarna åt dig själv ) mosa rotfrukter och nektarinerna * tills det blir trevligt simmigt och lägg tillbaka köttet ** och låt det puttra tills det är färdigt .Om man vill kan grädde hällas i men det blir även gott utan grädde . Vi åt vit fiberpasta till . Det här värmer en frusen själ!!
*Nektarinerna blev en bra smakbrytning .
**Göm gnagbitarna till dig själv !!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar