För den rätten så krävs det öppensinnade smaklökar så tycker man att extrakryddad pulverbernaise är den fullständiga kulinariska upplvelsen så är det kanske en tuff utmaning.
Det här ingridienserna använde jag mig av
1,5 kilo picknicbog ( och varför heter det picnickbog?? Man sliter väl inte upp en stek ur picknikkorgen och dänger ner den på filten ?? )
1 kuvert saffran
3 dl laktosfri grädde eller vanlig om man då tål det .
1 msk riven ingefära
2-3 hackade / rivna/ krossade vitlöksklyftor
2 msk curry
en slatt köttbuljong
100 g syltad pumpa med tillhörande vätska eller chutney av kryddig sort
Salt peppar
Så här gjorde jag .
Klappa in steken med salt och peppar, tryck in en stektemp , sätt in den på 150 grader och ta ut steken när stektemperaturen visar 75 grader .
Ta ut steken och låt den vila innan du skär den .
Koka upp grädde , ös ner kryddorna , buljongen hacka den syltade pumpan häll även av köttsaften från stekfatet . Om man vill ha en maffigare sås så red av den
Den syltade pumpan räddade det hela från att bli för jolmigt.
Saltås fullkornsris til
söndag 25 januari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
wow, de där måste jag testa!! spännade!
SvaraRadera