onsdag 1 juli 2009

Typ svampsås

Jag vägrar köpa pulversåser för det är så mycket skit och tillsatser i dem och knappt någon svamp i alls.
Det här ännvände jag mig utav :
6 st stora färska champinjoner
1/2 liten gul lök
2 tsk vetemjöl
Smör att steka i
1 dl lantbuljong ( typ grönsak eller svamp )
1, 5 dl gräddmjölk .
En dutt svampsoya .

Så här gjorde jag :
Hacka löken fint , dela svamparna med kniv eller om det är riktig färska krama sönder dem med händerna . Mest för att det känns roligt att göra så.
Smält smör efter samvete och midjemått , lägg i löken , stek den försiktigt , ös ner svampen . Svamp har oanat mycket vätska i sig så se till att fräsa bort den . Pudra över mjölet , rör om . Späd med vätskan och rör om . Smaka av med salt och peppar . Dutta i lite soya om du vill ha mer färg på såsen . Det här räcker till tre väldigt hungriga vuxna eller fyra mer sansat hungriga . För glutenfritt alternativ , häll på alla vätska och red av med 2 tsk maizenamjöl. Koka upp. Ät !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar