torsdag 10 december 2009

The for to ...

..and me for you . Min Englandslängtan är alltid stark så ibland bakar jag och leker England,

Engelska Scones med doft av kanel.

Det här använde jag mig utav .

5 dl vetemjöl .
2 tsk bakpulver.
1 tsk kanel
25 g smör
1 dl musli . Typ start eller musli chrunch
1/2 dl flytande honung .
2 dl standardmjölk .

Pensling .
i msk standardmjölk
1 msk råsocker strö .

Så här gjorde jag :

1. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en skål . Finfördela smöret i blandningen . Häv i muslin,
2. Blanda i honung och mjölk.
3Platta ut degen till ca 3 cm tjockleck ( att vara tjock är iofs verkligen ingen lek ) på mjölat bakbord.
4.Ta ut kakor ca 7 cm i diam .
5.Lägg sconsen på ett bakplåtspapper .
6.Pensla sconsen med mjölk och socker .
7.Grädda i mitten av ugnen 225 grader i ca 15 min .

Servera med fluffig färskostkräm

Färskostkräm dårå .

Det här behöver du .
200 g färskost . Typ Philadelphia
1/2 dl vispgrädde.
2 msk lemon curd .

Gör så här:
Rör osten och grädden till en smidig kräm .
Vände ner lemon curden i krämen .Rör försiktigt. Krämen ska vara vackert gulstrimmig.

Enjoy !!

1 kommentar:

  1. Vi på Strange bakery vill Önskar dej en riktigt God jul!:)

    SvaraRadera