torsdag 14 januari 2010

Taniaspanikgryta

Hur gör man då man som jag dårå inser att 800 gr fläskfile inte räcker till sex HUNGRIGA personer ? Jo, man skarvar utav bara helvete !

Det här använde jag mig av :
800 gr fläskfile.
1/2 paket bacon
3 stycken Sremska ( eller annan kryddstark korv)
2 gula lökar .
2 feta vitlöksklyftor .
1 näve svarta * oliver .
1 Näve syltlök
1 dl inlagd paprika ( eller en halv färsk paprika )
2 msk fransk senap.
1 msk dragon
1 msk timjan.
Salt och peppar efter beeehaaaag .
Smör till stekning.
2 msk köttfond .
1 dl grädde .

Så här gjorde jag :
Hacka löken fint .
Strimla och stek baconet .
Låt baconenfettet rinna av på hushållspapper .
Smält smör och mjukstek löken.
Lägg undan löken i en vacker skål.
Dela fläskfileen och stek den nätt och jämt färdig .
Skiva korven i skivor.
Stek den försiktigt.
Ta fram en gryta eller stor stekpanna .
Lägg i lök, bacon, fläskfile och korv.
Riv ned vitlöken .
Häv i syltlök, paprika och oliver
Krydda med ovan nämda kryddor ,häll på fond och grädde .
Låt koka upp .
Ätes med klibbigt gott ris.

* Kärnfria så att inte gästernas tänder ryker , sådan tenderar till att förstöra en god stämmning .

5 kommentarer:

  1. Det är sådana här recept som skiljer agnarna från vetet ;). Förmågan att kunna rädda situationen, att improvisera, och få maten att räcka till alla!

    SvaraRadera
  2. Matlagning på en spik är alltid himla kul! Och så stolt man blir när det funkar! Och mörkar, mörkar, mörkar när det inte funkar, skyller på att oliverna nog inte var så fräscha trots allt ;)

    SvaraRadera