torsdag 14 januari 2010

Taniaspanikgryta

Hur gör man då man som jag dårå inser att 800 gr fläskfile inte räcker till sex HUNGRIGA personer ? Jo, man skarvar utav bara helvete !

Det här använde jag mig av :
800 gr fläskfile.
1/2 paket bacon
3 stycken Sremska ( eller annan kryddstark korv)
2 gula lökar .
2 feta vitlöksklyftor .
1 näve svarta * oliver .
1 Näve syltlök
1 dl inlagd paprika ( eller en halv färsk paprika )
2 msk fransk senap.
1 msk dragon
1 msk timjan.
Salt och peppar efter beeehaaaag .
Smör till stekning.
2 msk köttfond .
1 dl grädde .

Så här gjorde jag :
Hacka löken fint .
Strimla och stek baconet .
Låt baconenfettet rinna av på hushållspapper .
Smält smör och mjukstek löken.
Lägg undan löken i en vacker skål.
Dela fläskfileen och stek den nätt och jämt färdig .
Skiva korven i skivor.
Stek den försiktigt.
Ta fram en gryta eller stor stekpanna .
Lägg i lök, bacon, fläskfile och korv.
Riv ned vitlöken .
Häv i syltlök, paprika och oliver
Krydda med ovan nämda kryddor ,häll på fond och grädde .
Låt koka upp .
Ätes med klibbigt gott ris.

* Kärnfria så att inte gästernas tänder ryker , sådan tenderar till att förstöra en god stämmning .

torsdag 7 januari 2010

Man tager som sagt vad man haver

Det här är typ en portion för vanliga dödliga eller tre måltider för en viktopad .

Det här använde jag mig av :
Tre nystan med tagliatelle .
En fet kycklingfile`( Som en handflata )
En näve valfria wokgrönsaker .
En skvätt olja
En tsk soya*
En dl kokosmjölk
En tsk röööö curry .

Sä här gjorde jag :
1.Koka pastan .
2. Strimla kycklingfilen .
3.Värm oljan i en trevlig stekpanna/ Wok häll i soyan .
4.Fräs kycklingen .
5.Lägg i wokgrönsakerna och snabbstek.
6. Häll över kokosmjölken och rör ned curryn och värm tills den löser sig.
7. Häll av den nykokta pasten och rör ned den färdiga grönsaksochkycklingblandningen .

* Vilken soya man nu gillar men den japanska tycker jag inte passar till.Men om man brinner för just den soyan so go for it !