torsdag 26 augusti 2010

Indisk höstkyckling

Jag ville ha kryddig mat men inte för stark. Min själ kräver snäll mat .
Det här använde jag mig av :
En majskyckling ( 1,9 kg ) ( jag har sagt det förut och jag säger det igen , slanta upp och köp en ekologisk kyckling )
Tre feta färska vitlöksklyftor.
En majrova ( de är så vackra , lite rosaskimrande )
En tunn purjolök ( tack mamma för den egenhändigt odlade löken )
En bit ingefära ( som en fläskig tumme )
En liten gul zucchini ( gröön funkar det med )
Kycklingfond ( eller en tärning kycklinbuljong)
En dutt spiskummin dvs ett kryddmått . Spiskummin är en underbar krydda men har man i för mycket så smakar det blyerts. Ogala .
Tvp två krm paprikapulver.
En msk gult currupulver
Ett krm mald nejlika.
5 dl vatten.
1 dl visgrädde .
Salt , peppar
Smör att steka i ,

Så här gjorde jag :
Klappa köcklingen torr med hushållspapper .
Gnid in med salt och peppar .
Skiva vitöken tunt, tunt . Lägg hälften i pippins ( inte han i Sagan om ringen dårå ) mage .Skär skåror i fågels lår och bröst ( den blir fortare färdig då )
Smält en trevlig klick med smör i en ungsäker gryta,Häv i curryn och bryn sedan pippin runt om . Lägg i kryddorna runt om . Häll på vatten med fond/ buljongtärning .Sätt in pippin i ugnen 175-200 grader . Under tiden så skivar du ingefäran , löken, rovan och zucchinin .
Efter 45 min så öser du ner ovan nämda ingredinser . Späd med vatten om så behöves.
Kolla efter 45 min om pippin ( fortfarande inte Frodos kompis ) är klar.
Om så är fallet ta upp fågeln, dela i trevliga bitar. Fiska upp rovor, ingefära , zucchini mm och mosa lite grovt med en gaffel. Koka upp spadet med grädden . Red av om du ids. Lägg i köcklingan . Fullkorsnris till och min goda chutney som jag lämnar recept på en annan dag.

tisdag 3 augusti 2010

GI-Lasagne

Mat har inte varit så roligt på väldigt länge utanmer något nödvändigt .

Men nu så börjar matlagarglädjen infinna sig igen ! Efter min GBP så fixar inte min mage pasta -Det är en smula sorgligt då jag innan open var ett pastamonster . Men nu så får jag bara ont i magen av det och då gäller det att hitta genvägar .
GI-Lasagne .
Det här behöver du :

Din egen favoritköttfärssås ( den ska inte vara så bastant )
Strånkar/ slanor eller om du föredrar att kalla det remsor. Jag säger strånkar för det låter roligare av två stora zucchini .
En näve smakrik ost.

Så här gör du :
Med osthyvlens hjälp så hyvlar du långa strånkar och undvik kärnhuset . Kompostera eller släng det på grannen allt efter tycke och smak.
Varva zucchinin med köttfrssåsen och riven ost . Ost överst in i ugnen i 175grader i tio min .

Räcker till två personer eller fyra GBP opade..