onsdag 29 april 2009

Första helgen på landetgryta.

Det här slet jag åt mig i affären *
700 gr tunnskuret fläskkött.
i burk Mango Chutney ( hot)
Det här fanns redan på landet :
1 gul lök
2 klyftor vitlök
lantbuljong
Persiallade.
Salt och peppar
1 dl laktosgrädde
Smör/olja att steka i
Så här gjorde jag :

1. hacka löken fint.
2.riv vitlöken.
3. Strimla köttet.
4. Bryn försiktigt löken
5.Lägg i köttet och fräs det .
6.Ös ner vitlöken .
7. Krydda med salt, peppar , 2 tsk persillade,
8.Häll på grädden.
9.Smula ner buljongen.
10.Vräk ner chutneyn.
11. Värm till allt blir varmt och trevligt.

Vi åt basmatiris till .

* Jag var så hungrig att jag nästan såg syner.

torsdag 2 april 2009

Makaronipudding ala Daniel

Han är lite vresig *den gode D men till slut så fick jag receptet .
Det här använde han sig av :
250 g Lönebergaskinka ( han köpte en stor bit i charkdisken som han sedan tärnade )
2 Charlottenlökar.
1 msk fransk senap
1msk torkad dragon
1msk torkad rosmarin
1 msk torkad timjan
Makaroner för 4 personer .
Smör till stekning
2 ägg
2 dl gräddmjölk
Salt, peppar .

Sä här gjorde han :
Koka makaronerna enligt anvisning på paketet .
Tärna skinkan och hacka löken.
Fräs lök och skinka .
Blanda kryddor m senap i de kokade avrunna makaronerna så senapen blandas . Blanda med skinka och lök .
Lägg rubbet i en eldfast form
Blanda mjölk och ägg , smaksätt med salt och peppar .
Skjuts in i ugen på 200 grader i tills ägstanningen stelnat . Typ 30 min .
* Han är verkligen sin mors son .

// Stolt mamma